Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü
Ek sınavlar hakkında - GÜNCELLENDi: 05.01.22

GÜNCELLEME: 31.12.2021 tarihinde alınan senato kararı gereği ek sınav için başvurular 31 Ocak 2022 tarihine kadar uzatılmış olup BİLSİS üzerinden ilgili sınav başvuruları 24 Ocak 2022 tarihine kadar sürecektir. Ayrıca girilecek sınav için bölümlere de başvuru yapılması gerekmektedir. İlgili sınavlar 1-11 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacak olup sınav tarihleri ileri bir zamanda açıklanacaktır.

---

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 01/10/2021 tarih ve 73154 sayılı yazısı ve YÖK Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nin 01/10/2021 tarihli duyurusu üzerine azami sürelerini aşan ve hiç almadıkları derslerden 2 ek sınav hakkı talebinde bulunmak isteyen öğrencilerimiz, BİLSİS ekranlarına girerek "Başvuru İşlemleri" – “Ek Sınav Başvuru V2” menüsünden, müfredatlarında olan ancak daha önce hiç almadıkları (bölüm/programları tarafından uygulamaya dayalı ders olarak belirlenenler dışında) dersleri seçerek sınav hakkı talebinde bulunabilirler. Başvurular 31/12/2021 tarihinde son bulacak olup, başvuru tarihinden sonra sistemden herhangi bir ders için başvuru yapılamayacaktır. Öğrenciler ek sınav haklarını güz ve bahar dönemi genel sınavlarında kullanacak olup, sınav tarih ve saatleri ilgili bölümler tarafından belirlenerek duyurulacaktır.

Ayrıca diğer tüm detaylara aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.