PÇ 1: Matematik, fen ve mühendislik bilgilerini maden mühendisliği uygulamalarında kullanır.
PÇ 2: Maden Mühendisliği alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak, karmaşık bir mühendislik problemini tanımlar ve uygun analiz yöntemlerini seçip çözebilir, alternatif çözüm üretebilir.
PÇ 3: Maden Mühendisliğinin gereksinimlerini karşılamaya yönelik karmaşık bir sistemi, cihazı veya süreci gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, modern tasarım yöntemleri kullanarak tasarlayabilir.
PÇ 4: Alanındaki karmaşık bir problemi çözebilmek için gerekli modern teknikleri, bilgisayar destekli program ve araçları seçip kullanabilir, mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgilidir.
PÇ 5: Alanına özgü güncel araştırma konularını inceleyebilir, deney tasarlama, deney yapma, veri toplayıp analiz edip sonuçlarını yorumlayabilir.
PÇ 6: Türkçe ve İngilizce olmak üzere yazılı ve sözlü iletişim kurabilir, rapor hazırlayabilir ve etkin sunum yapabilir, açık ve anlaşılır talimat alma ve verme becerisine sahiptir.
PÇ 7: Bireysel ve disiplinlerarası ekiplerde çalışabilir.
PÇ 8: Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğini kavramış, kendini sürekli yenileyebilmek için alanındaki güncel literatür ve teknolojiyi izleme becerisine sahiptir.
PÇ 9: Mesleki ahlak ve etik sorumluluklarının bilincindedir, etik değerlerini korur ve ona uygun davranır.
PÇ 10: Maden Mühendisliğinin güncel sorunlarının farkında ve bunların toplum, ekonomi, sağlık, çevre, hukuk ve iş güvenliği üzerindeki etkilerini dikkate alır.
PÇ 11: Mesleki yaşam, sürdürülebilir kalkınma, proje yönetimi, risk ve değişiklik yönetimi hakkında bilgili, yenilikçi, girişimci ve ulusal/uluslararası rekabete açıktır.
Eğitim Amaçları
Mezunların,
Madencilik alanında faaliyet gösteren kurum ve şirketlerde mühendis, araştırmacı ve yönetici konumunda görevlerde bulunması
Lisansüstü eğitimi ve araştırmalarına devam etmesi
Mesleki konularda farkındalık yaratma, bilgilendirme ve sürdürülebilirliği sağlamak için etkinliklerde yer alması ve düzenlemesi hedeflenmektedir.